Uraganul Sandy a provocat pagube fără precedent la sediul ONU

Uraganul Sandy a provocat pagube importante la sediul Naţiunilor Unite de la New York, au afirmat joi oficiali ai ONU.

452 afișări
Imaginea articolului Uraganul Sandy a provocat pagube fără precedent la sediul ONU

Uraganul Sandy a provocat pagube fără precedent la sediul ONU

Uraganul a provocat un incendiu şi o importantă inundaţie la subsolul clădirii, care s-a redeschis joi, după ce a fost închisă trei zile.

"Acest episod climatic extrem a produs pagube fără precedent la sediul ONU, luni şi marţi", a afirmat Yukio Takasu, secretar general adjunct al ONU, însărcinat cu probleme de administrare, adresându-se Adunării Generale.

Rafalele violente de vânt care au însoţit Uraganul Sandy au smuls, de asemenea, o prelată care proteja bolta clădirii Adunării Generale.

De mai multe luni, au avut loc lucrări pentru renovarea sediului ONU, costul operaţiunilor ridicându-se în total la două miliarde de dolari.

Totodată, Uraganul Sandy a forţat Consiliul de Securitate al ONU să se mute. Ambasadorii celor 15 state membre ale Consiliului au fost nevoiţi să se instaleze miercuri în sedii temporare pentru a ţine o reuniune de urgenţă consacrată reînnoirii mandatului Forţei Uniunii Africane în Somalia (AMISOM).

Pagubele provocate de Sandy "au afectat comunicaţiile şi alte infrastructuri", a declarat purtătorul de cuvânt al ONU, Martin Nesirky. "Dar, în ciuda dificultăţilor, toate activităţile esenţiale au fost continuate (...), iar contactele cu misiunile de pace în lume au fost menţinute", a adăugat el.

Sediul ONU "s-a redeschis şi ar trebui să funcţioneze curând la capacitate maximă", a precizat purtătorul de cuvânt.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici