Urmările uraganului Sandy: Victime ale ciclonului au fost transferate într-o tabără provizorie

Câteva sute de persoane adăpostite în centre de primire ale statului american New Jersey (est) după trecerea uraganului Sandy au fost transferate din nou miercuri într-o tabără temporară, au informat autorităţile statului.

216 afișări
Imaginea articolului Urmările uraganului Sandy: Victime ale ciclonului au fost transferate într-o tabără provizorie

Victime ale Uraganului Sandy au fost transferate într-o tabără provizorie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Sinistraţii au fost instalaţi într-un "mic orăşel" compus din "case şi structuri mobile" ce dispun de "dormitoare, cantine, duşuri şi toalete", a precizat Nicole Brossoie, purtătoare de cuvânt a Departamentului pentru Afaceri Sociale din New Jersey (nord-est).

Ansamblul, instalat în apropierea unui teren de curse de cai din Monmounth Park, este în special destinat să primească muncitori ai companiilor de apă şi de electricitate şi agenţi ai forţelor de ordine veniţi din alte state americane pentru a ajuta autorităţile locale să facă faţă perturbărilor generate de Sandy.

Ei ocupă aproximativ jumătate din cele 4.000 de locuri disponibile.

"Deoarece aveam capacităţi excedentare, am propus locuri comitatelor statului", a anunţat Brossoie.

Două dintre comitate au cerut la 366 de persoane, instalate în centre de primire care ar trebui să fie închise, să se mute, dar purtătoarea de cuvânt nu a putut să precizeze dacă toţi au acceptat să fie transferaţi.

Autorităţile au cerut unor persoane adăpostite la Universitatea din Monmouth să-şi părăsească locurile, înainte ca instituţia să-şi redeschidă porţile.

Unele victime au fost luate în autobuz, dar "deocamdată condiţiile meteo ne împiedică" să procedăm la alte deplasări, a precizat Brossoie.

La nouă zile după trecerea Sandy, o furtună de zăpadă a lovit miercuri regiunea New York, adăugându-se calvarului pe care îl îndură sute de mii de victime ale uraganului private în continuare de electricitate sau de apă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici