Urmările uraganului Sandy: Zeci de mii de new-yorkezi vor fi relocaţi

Zeci de mii de new-yorkezi afectaţi de uraganul Sandy vor trebui să fie relocaţi, a declarat duminică guvernatorul statului, Andrew Cuomo.

317 afișări
Imaginea articolului Urmările uraganului Sandy: Zeci de mii de new-yorkezi vor fi relocaţi

Urmările uraganului Sandy: Zeci de mii de new-yorkezi vor fi relocaţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În cadrul unei conferinţe de presă acesta a insistat asupra temperaturilor din ce în ce mai scăzute care fac casele fără electricitate de "nelocuit". Primarul New Yorkului Michael Bloomberg a apreciat că numărul celor afectaţi doar în oraşul său este de "30 la 40.000 de persoane".

La şase zile după furtună, aproximativ 730.000 de persoane sunt încă lipsite de electricitate în statul New York, dintre care aproape 140.000 în New York, a precizat Cuomo.

Situaţia lor este şi mai dificilă din cauza deficitului de benzină indispensabilă pentru generatoarele des folosite pentru încălzire.

Cuomo a declarat duminică că există "ameliorări" în ceea ce priveşte benzina, însă a recunoscut că problemele continuă. "Este nevoie de răbdare", a spus acesta, în timp ce este incă nevoie, uneori, de ore de aşteptare la staţiile deschise pentru aprovizionare. Unele au impus şi o raţionalizare, limitând la 30 de dolari suma pe care fiecare şofer o poate cheltui pe benzină.

La rândul său, Bloomberg a insistat asupra "provocării" reprezentată de relocarea a zeci de mii de sinistraţi, comparând situaţia cu cea a trecerii uraganului Katrina care a distrus New Orleans în 2005.

Însă în cazul Katrina, mulţi oameni au părăsit oraşul şi nu s-au mai întors a subliniat acesta. "Aici oamenii rămân şi asta este o provocare pentru noi", a adăugat el.

Primarul a vorbit de asemenea despre alegerile prezidenţiale de marţi, menţionând că se face totul pentru a asigura scrutinul, însă, a adăugat acesta "asta nu va fi uşor".

Metroul este în mare parte refăcut la New York, însă autorităţile au insistat de asemenea ca new-yorkezii să nu se aştepte la o revenire la normal luni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici