Ursula von der Leyen avertizează Ungaria: „Dacă plătiţi în ruble, încălcaţi sancţiunile UE”

Ungaria va încălca sancţiunile UE dacă îşi va respecta promisiunea de a plăti pentru energia rusească în ruble, a declarat pentru CNN preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

5175 afișări
Imaginea articolului Ursula von der Leyen avertizează Ungaria: „Dacă plătiţi în ruble, încălcaţi sancţiunile UE”

"Am făcut o analiză a decretului lui Putin, iar cazul juridic este foarte clar. Ceea ce sugerează Putin - această transformare a euro în ruble şi apoi plata facturii la gaz - ar fi o încălcare a sancţiunilor. Dacă plăteşti în ruble, încalci sancţiunile, eludezi sancţiunile pe care le-am pus Rusiei", a declarat vineri preşedintele Comisiei Europene, von der Leyen, într-un interviu acordat lui Christiane Amanpour de la CNN.

Premierul ungar Viktor Orbán indicase că ţara sa ar fi dispusă să plătească gazul rusesc în ruble, după ce preşedintele rus Vladimir Putin a semnat un decret prin care cere ca "ţările neprietenoase" să fie obligate să plătească gazul în această monedă.

UE era în discuţii cu Budapesta, a declarat Von der Leyen pentru CNN.

"Până acum, Ungaria a respectat sancţiunile, aşa că, până când nu vom vedea contrariul, este în regulă. Niciodată nu am mai văzut Uniunea Europeană atât de unită, atât de hotărâtă, atât de rapidă. Şi cred că pentru fiecare dintre statele noastre membre, de asemenea, o întrebare, vreau să fiu eu primul care să rupă această unitate? Cred că nu", a spus ea.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici