Ursula von der Leyen laudă curajul Ucrainei şi pledează pentru independenţa energetică a UE de Rusia

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a lăudat joi, în cursul vizitei la Bucureşti, curajul poporului Ucrainei, în contextul invaziei militare ruse, şi a anunţat determinarea Uniunii Europene de a sancţiona puternic Kremlinul şi de a deveni independentă energetic de Rusia.

309 afișări
Imaginea articolului Ursula von der Leyen laudă curajul Ucrainei şi pledează pentru independenţa energetică a UE de Rusia

Ursula von der Leyen laudă curajul Ucrainei şi pledează pentru independenţa energetică a UE de Rusia

"Ne vom aminti mereu determinarea şi curajul poporului Ucrainei, reprezintă o inspiraţie pentru noi toţi. În mod similar, nu vom uita solidaritatea poporului român în acest moment critic", a afirmat Ursula von der Leyen, conform MEDIAFAX, în conferinţa de presă organizată împreună cu preşedintele României, Klaus Iohannis.

"În plus faţă de susţinerea noastră neclintită pentru Ucraina, răspundem cu sancţiuni puternice împotriva liderilor Rusiei. Scopul nostru este să blocăm capacitatea Kremlinului de a purta un război împotriva vecinilor. De aceea, introducem sancţiuni ample, la o scală fără precedent, iar aceste sancţiuni sunt aplicate şi de aliaţii şi partenerii noştri din întreaga lume. Cele trei serii de sancţiuni aplicate deja produc efecte asupra economiei ruse şi asupra eforturilor de război ale lui Putin. Şi vom trece la acţiuni suplimentare, dacă situaţia se deteriorează pe teren", a declarat preşedintele Comisiei Europene.

"În acelaşi timp, ne pregătim pentru eventuale măsuri de ripostă, în mod special lucrăm pentru a diversifica sursele de energie, am discutat acest lucru, suplimentăm rezervele de gaz pentru a ne asigura necesarul în acest sezon în care avem nevoie de căldură şi dublăm eforturile pentru energie regenerabilă, cea mai inteligentă şi cea mai curată soluţie pentru a crea independenţă faţă de resursele energetice ruse", a continuat Ursula von der Leyen.

"Trebuie să devenim independenţi de gazul, petrolul şi cărbunele din Rusia. Determinarea noastră de a merge înainte este mai puternică decât a fost vreodată", a subliniat preşedintele Comisiei Europene.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici