„Va însemna un dezastru". Ţara unde şcolile ar putea rămâne închise ani de zile

Într-un discurs televizat Rodrigo Duterte, preşedintele statului Filipine, a anunţat că şcolile ar trebui să rămână închise până când va fi inventat un vaccin pentru infecţia cu noul coronavirus.

4715 afișări
Imaginea articolului „Va însemna un dezastru". Ţara unde şcolile ar putea rămâne închise ani de zile

„Va însemna un dezastru". Ţara unde şcolile ar putea rămână închise ani de zile

Conform CNN Philippines, dacă şcolile vor începe fără să se inventeze un vaccin împotriva COVID-19, va însemna un dezastru, a avertizat preşedintele Rodrigo Duterte. „Nu voi permite deschiderea claselor unde elevii se vor afla unii lângă alţii. Doar dacă voi avea certitudinea că ei sunt cu adevărat în siguranţă, în caz contrar este inutil să vorbim despre deschiderea şcolilor”, a spus preşedintele.

Iniţial, deschiderea anului şcolar a fost programată pentru 24 august, din cauza epidemiei cu noul coronavirus, conform declaraţiilor Ministerului Educaţiei din Filipine. De asemenea, Ministerul a subliniat că „deschiderea şcolii nu înseamnă în mod necesar predarea orelor în clasă. Deschiderea fizică a şcolilor va depinde de severitatea gradului de risc sau de clasificarea spaţiului".
 
Şcolile din Filipine au organizat lecţii online pentru elevii care au acces la computere şi la internet acasă la ei. Însă această opţiune nu este valabilă pentru toţi elevii, mai ales în zonele izolate.
 
14.319 de cazuri cu noul coronavirus s-au înregistrat în Filipine şi 873 de decese, potrivit Ministerului Sănătăţii al acestei ţări.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici