Valul pandemiei îşi pierde din intensitate în Shanghai: niciun caz nou de COVID-19 în afara zonelor de carantină din două districte

  • Shanghai nu a raportat miercuri niciun nou caz de COVID-19 în afara zonelor de carantină din două districte, ceea ce ar putea arăta că valul pandemiei îşi pierde din intensitate.
  • Ca urmare, unele fabrici din oraş au revenit treptat la lucru.
1030 afișări
Imaginea articolului Valul pandemiei îşi pierde din intensitate în Shanghai: niciun caz nou de COVID-19 în afara zonelor de carantină din două districte

Compania de automobile electrice Tesla Inc (TSLA.O) a reluat marţi producţia la fabrica sa din Shanghai, după o întrerupere de peste trei săptămâni.

Constructorul auto american se afla pe o listă de 666 de firme anunţată săptămâna trecută de guvernul chinez, care vor avea prioritate pentru redeschiderea sau menţinerea în funcţiune a operaţiunilor din Shanghai.

Măsurile stricte de izolare impuse după izbucnirea epidemiei, la începutul lunii martie, au făcut ca 25 de milioane de locuitori ai oraşului să se confrunte cu pierderea veniturilor, aprovizionarea neregulată cu alimente, separarea familiilor şi condiţiile precare de carantină.

Miercuri, un oficial din domeniul sănătăţii din Shanghai a prezentat un raport încurajator în timpul unei conferinţe de presă.

„Situaţia epidemică a oraşului în ultimele zile a arătat o tendinţă descendentă. Răspândirea comunitară a fost limitată în mod eficient", a spus oficialul, potrivit Reuters.

În timp ce 16,3 milioane de persoane încă nu au voie să părăsească locuinţele, aproape opt milioane de persoane se pot întoarce la serviciu sau să se plimbe pe stradă, o creştere de două milioane faţă de săptămâna trecută, a adăugat oficialul chinez.

Autorităţile au intensificat testarea zilnică a rezidenţilor în această săptămână, precum şi transferurile cazurilor pozitive şi ale contacţilor în centre de carantină din afara Shanghaiului.

Surse au declarat pentru Reuters că Shanghaiul îşi propune să oprească răspândirea COVID-19 în afara zonelor aflate în carantină până miercuri.

Marţi au fost înregistrate 390 de cazuri noi în afara zonelor aflate în carantină, faţă de 550 luni. Două dintre cele 16 districte ale oraşului, Jinshan şi Chongming, nu au raportat niciun caz nou în afara zonelor aflate în carantină, în timp ce numărul de cazuri raportate în alte şapte districte a fost mic.

Alte oraşe care au fost sub izolare au început să relaxeze restricţiile odată ce au oprit transmiterea în afara zonelor aflate în carantină.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici