Vas de croazieră, în carantină în Venezuela din cauza gripei A H1N1

Venezuela a plasat în carantină un vas de croazieră cu peste 1.200 de pasageri la bord din cauza răspândirii printre aceştia a virusului gripei A H1N1, relatează BBC News Online.

156 afișări
Imaginea articolului Vas de croazieră, în carantină în Venezuela din cauza gripei A H1N1

Vas de croazieră, în carantină în Venezuela din cauza gripei A H1N1 (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Cei peste 1.200 de pasageri şi membrii echipajului nu vor putea părăsi vasul de croazieră Ocean Dream, aflat în proprietatea unei companii spaniole, care a acostat pe insula venezuelană Margarita. Aceştia au fost împiedicaţi să debarcheze la precedentele escale în Barbados şi în Grenada deoarece trei membri ai echipajului au fost diagnosticaţi cu virusul H1N1.

Alţi 11 membri ai echipajului manifestă simptome gripale.

"Virusul a fost depistat la trei membri ai echipajului şi acum vasul trebuie să rămână în carantină până la 24 iunie", a declarat un oficial din cadrul serviciilor sanitare venezuelane, Jorge Alchaer.

Vasul Ocean Dream se află în proprietatea operatorului spaniol Pullmantur. Compania Royal Caribbean, cu sediul la Miami, care deţine Pullmantur, nu a făcut comentarii în legătură cu această situaţie.

Potrivit BBC, naţionalităţile pasagerilor nu sunt cunoscute.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat săptămâna trecută că pandemia globală de gripă A H1N1 s-a răspândit în 74 de ţări. Circa 30.000 de cazuri au fost diagnosticate la nivel mondial şi au fost constatate peste 140 de decese.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici