Věra Jourová a discutat cu Klaus Iohannis despre fenomenul „fake news”

Comisarul european pentru Justiţie, Věra Jourová, a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis, marţi la Palatul Cotroceni, despre importanţa combaterii dezinformării la nivelul populaţiei, cât şi a creşterii investiţiilor în securitatea cibernetică, informează Administraţia Prezidenţială.

304 afișări
Imaginea articolului Věra Jourová a discutat cu Klaus Iohannis despre fenomenul „fake news”

Věra Jourová a discutat cu Klaus Iohannis despre fenomenul fake news

"În cadrul discuţiilor au fost abordate aspecte legate de Preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene din primul semestru al anului 2019, precum şi de viitoarele alegeri pentru Parlamentul European din luna mai a anului viitor. Totodată, a fost discutat viitorul buget al Uniunii Europene post-2020. Preşedintele României a prezentat principalele dosare şi provocări pe care ţara noastră le va gestiona pe perioada deţinerii mandatului de Preşedinţie a Consiliului Uniunii Europene. Preşedintele Klaus Iohannis a evidenţiat faptul că programul Preşedinţiei României se va concentra cu precădere pe avansarea dosarelor legislative şi nelegislative care pot aduce rezultate concrete pentru cetăţenii europeni", precizează reprezentanţii Preşedinţiei, într-un comunicat de presă remis, marţi, MEDIAFAX.

Klaus Iohannis a reiterat faptul că ţara noastră, din poziţia de viitoare Preşedinţie a Consiliului UE, doreşte să contribuie la asigurarea unui nivel adecvat de convergenţă între statele membre şi la consolidarea coeziunii la nivelul întregului spaţiu comunitar. În acest context, acesta a subliniat importanţa menţinerii unor alocări adecvate pentru politica de coeziune în cadrul viitorului buget al Uniunii Europene, în vederea reducerii decalajelor economice şi a creşterii convergenţei între statele membre ale Uniunii.

De asemenea, în cadrul discuţiilor despre viitoarele alegeri europene, ambii interlocutori au pledat pentru un proces electoral liber şi corect, potrivit sursei citate. Nu în ultimul rând, comisarul european a subliniat importanţa combaterii dezinformării la nivelul populaţiei, precum şi a creşterii investiţiilor în securitatea cibernetică.

Comisarul european pentru Justiţie a avut, marţi, o întrevedere şi cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. Věra Jourová, comisarul european pentru Justiţie, a declarat, marţi, înainte de întâlnirea cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, că se aşteaptă ca România să urmeze recomandările MCV, subliniind că susţine ceea ce este menţionat în raport.

„Pentru România există foarte multe lucruri utile: securitatea, justiţia se află pe listă. Dacă mă întrebaţi pe mine de priorităţi, vreau să văd finalizarea documentelor mele cât mai curând posibil, am propuneri pentru a permite poliţiei şi procurorilor să primească informaţii de peste hotare, dovezi privind activităţile criminale. Am nevoie (...) să fie adoptată şi multe alte lucruri”, a declarat Věra Jourová, comisarul european pentru justiţie, înainte de discuţia cu ministrul Tudorel Toader.

Deşi a refuzat să comenteze dacă România trebuie să oprească procedurile de revocare ale procurorilor de rang înalt, comisarul a subliniat că se aşteaptă ca ţara noastră să urmeze recomandările din raportul MCV.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici