Vicepremier de la Chişinău, apel la economisire: De mâine, ţara noastră va avea un deficit de energie

Vicepremierul Republicii Moldova Andrei Spînu a făcut duminică un apel către populaţie şi firme să economisească energia electrică. „Începând cu ziua de mâine, ţara noastră va avea un deficit de energie electrică”, spune el.

601 afișări
Imaginea articolului Vicepremier de la Chişinău, apel la economisire: De mâine, ţara noastră va avea un deficit de energie

„Începând cu ziua de mâine, din cauza atacurilor Rusiei asupra sistemului electroenergetic al Ucrainei şi a reducerii volumelor de gaz de către Gazprom, ţara noastră va avea un deficit de energie electrică. Contractele comerciale semnate de SA Energocom nu vor acoperi tot consumul între orele 07:00 şi 23:00. Între aceste ore, în zilele următoare trebuie să facem tot posibilul să economisim cât mai mult. Fiecare dintre noi poate să ajute. Dacă vom acţiona solidar şi responsabil nu va fi nevoie să deconectăm pe nimeni”, a scris duminică pe Facebook Andrei Spînu.

Acesta cere antreprenorilor şi mediului de afaceri să deconecteze iluminatul publicitar sau decorativ, să schimbe orele de producţie şi să utilizeze generatoarele individuale acolo unde este posibil.

El spune că pentru luni nu sunt planificate deconectări.

„Ce vom face la Guvern: În zilele următoare vom identifica şi semna contracte de livrare a energiei electrice cu alţi furnizori; MoldovaGaz a alocat mai mult gaz pentru MGRES pentru ziua de mâine şi vom identifica resurse şi pentru zilele următoare; Vom adopta măsuri de economisire a energiei electrice”, a mai transmis vicepremierul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici