Vicepremierul britanic Nick Clegg primeşte excremente de câine în cutia de scrisori

Vicepremierul britanic Nick Clegg a declarat, într-un interviu pentru ediţia din decembrie a revistei Esquire, că unii alegători sunt atât de nemulţumiţi de reducerea cheltuielilor de către Guvern încât i-au pus excremente de câine în cutia de scrisori şi îl scuipă pe stradă, relatează Daily Mail.

26 afișări
Imaginea articolului Vicepremierul britanic Nick Clegg primeşte excremente de câine în cutia de scrisori

Vicepremierul britanic Nick Clegg primeşte excremente de câine în cutia de scrisori (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Liderul liberal-democrat a afirmat că i-a fost destul de greu când şi-a dat seama ce măsuri trebuie luate pentru a reduce deficitul bugetar lăsat de fosta guvernare laburistă.

Clegg vorbeşte în interviu despre presiunile unui post în care nu se aştepta niciodată să ajungă, afirmând că uneori munceşte de la ora 6.00 până la 23.00. "Sunt presiuni enorme, oamenii spun lucruri neplăcute", a afirmat el. "Da, oamenii sunt foarte furioşi. Nu trebuie să-mi spuneţi mie. Primesc excremente de câine în cutia de scrisori. Oamenii mă scuipă", a adăugat vicepremierul, citat în ediţia electronică de sâmbătă a cotidianului Daily Mail.

Vecini ai lui Clegg din Putney, în sud-vestul Londrei, au declarat că nu au observat vreun act de hărţuire sau vandalism. "Aceasta estre o zonă foarte respectabilă şi, oricine ar fi făcut acest lucru, nu este de aici", a declarat o femeie din circumscripţia sa din Sheffield.

Întrebat dacă a fost iritat de faptul că trebuie să încheie un acord guvernamental cu conservatorii, Clegg a răspuns: "Sigur, sigur". El insistă însă că nu ar fi fost corect să lase "tribalismul" şi "animozitatea viscerală" să stea în calea unui Guvern stabil în interes naţional. De asemenea, vicepremierul a sugerat că prezenţa partidului său în Guvern determină orientarea unor miniştri conservatori către stânga.

Clegg a vorbit şi despre relaţia sa cu premierul conservator David Cameron. "Nu este o problemă de prietenie. Ne înţelegem bine. Pentru că, prin definiţie, suntem în dezacord cu privire la o mulţime de lucruri, este o eliberare stranie. Poţi fi direct", a afirmat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici