Viceprimarul unei localităţi din Franţa: Hitler nu a putut omorî suficienţi romi nomazi

Un oficial local din Franţa a declarat că Adolf Hitler "nu a putut omorî suficienţi romi nomazi", cu ocazia unui eveniment unde a fost provocat prin acuzaţii de rasism şi neonazism, relatează presa franceză.

1603 afișări
Imaginea articolului Viceprimarul unei localităţi din Franţa: Hitler nu a putut omorî suficienţi romi nomazi

Viceprimarul unei localităţi din Franţa: Hitler nu a putut omorî suficienţi romi nomazi (Imagine: Arhiva AFP/ Mediafax Foto)

"Pe fondul saluturilor naziste şi acuzaţiilor de rasism, Gilles Bourdouleix (n.red. - viceprimarul localităţii Cholet - vestul Franţei) a răspuns provocărilor declarând: «Hitler nu a putut omorî suficienţi nomazi», scrie ziarul Le Courrier de l'Ouest.

Declaraţiile oficialului local au fost înregistrate.

Jean-Louis Borloo, liderul partidului de dreapta UDI din care face parte viceprimarul Bourdouleix, a condamnat în termeni vehemenţi aceste declaraţii.

Gilles Bourdouleix a explicat că declaraţiile sale au fost interpretate greşit, subliniind că a afirmat de fapt: "Dacă eu aş fi fost Hitler, ar fi fost morţi", în timp ce nomazii i-ar fi adresat salutul nazist.

Viceprimarul a avertizat că va da în judecată cotidianul Le Courrier de l'Ouest, pe care îl acuză de calomnie.

Declaraţiile au fost făcute în contextul în care aproximativ 150 de caravane de nomazi s-au instalat duminică pe un teren agricol aparţinând localităţii Cholet, situaţie care a atras comentariile vehemente ale viceprimarului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici