Victorie categorică pentru potenţialul adversar al lui Trump. DeSantis a fost reales în Florida

Guvernatorul republican al Floridei, Ron DeSantis, a fost reales marţi pentru un al doilea mandat, învingându-l pe democratul Charlie Crist, ceea ce a consolidat ascensiunea sa ca o vedetă proeminentă a Partidului Republican cu potenţiale ambiţii la Casa Albă.

1468 afișări
Imaginea articolului Victorie categorică pentru potenţialul adversar al lui Trump. DeSantis a fost reales în Florida

Victoria lui DeSantis continuă o schimbare spre dreapta pentru Florida. Guvernatorul a mizat în campanie pe războiului cultural şi şi-a încadrat candidatura ca o luptă împotriva progresismului şi a „agendei woke” a liberalilor.

DeSantis a câştigat o atenţie semnificativă în pandemie prin opoziţia sa deschisă faţă de lockdown, masca şi certificatele de vaccinare.

Popularitatea în creştere l-a făcut pe DeSantis să fie văzut de mulţi republicani din prima linie a partidului ca un potenţial candidat pentru alegerile prezidenţiale din 2024. Acest lucru nu a fost văzut cu ochii buni de fostul preşedinte american Donald Trump ce a dat semne că ar dori să candideze din nou în 2024 din partea partidului Republican.

Victoria va continua cu siguranţă speculaţiile privind o potenţială candidatură a lui DeSantis la preşedinţie. DeSantis a evitat până acum întrebările privind posibilele sale aspiraţii la Washington, eludând subiectul în mod repetat în timpul singurei sale dezbateri guvernamentale cu Crist la sfârşitul lunii octombrie. Trump, care îşi atribuie meritul de a-l fi propulsat pe DeSantis la un prim mandat în funcţia de guvernator, a devenit frustrat de refuzul lui DeSantis de a exclude o candidatură în 2024, potrivit unor persoane familiare cu gândirea lui Trump.

Alegerile de azi pot fi decisive pentru desemnarea candidatului republican pentru 2024, iar victoria, ce se anunţă categorică, a lui DeSantis în Florida poate fi un impuls important.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici