VIDEO, FOTO Emmanuel Macron, învestit în funcţia de preşedinte al Franţei: "Europa şi lumea întreagă au nevoie mai mult decât oricând de Franţa"

Francois Hollande i-a predat ştafeta la Palatul Élysée lui Emmanuel Macron, care a fost învestit, duminică, în funcţia de preşedinte al Franţei. Macron devine astfel al 25-lea şef de stat din Hexagon, dar şi cel mai tânăr conducător al Republicii.

3817 afișări
Imaginea articolului VIDEO, FOTO Emmanuel Macron, învestit în funcţia de preşedinte al Franţei: "Europa şi lumea întreagă au nevoie mai mult decât oricând de Franţa"

VIDEO, FOTO Emmanuel Macron, învestit în funcţia de preşedinte al Franţei: "Întreaga lume va fi atentă la ceea ce Franţa spune"

UPDATE 12:58

Emmanuel Macron: Europa şi lumea întreagă au nevoie mai mult decât oricând de Franţa

Europa şi lumea întreagă au nevoie mai mult decât oricând de Franţa, a declarat noul preşedinte francez Emmanuel Macron, în primul său discurs ca şef de stat, adăugând că va restaura poziţia în plan global a Franţei, informează BBC News online.

"Lumea are nevoie de ceea ce francezii au predicat mereu. De mai multe decenii, Franţa s-a îndoit de ea însăşi", a declarat noul preşedinte al Republicii franceze.

"Mandatul meu le va da francezilor înapoi încrederea în ei", a mai afirmat Macron, care a adăugat că va convinge lumea că "puterea Franţei nu este în declin, ci este este calea să renască"

"Franţa este puternică doar dacă este prosperă. Franţa este un model pentru lume, dacă este exemplară" a completat el.

"Întreaga lume va fi atentă la ceea ce Franţa spune, pentru că, împreună, vom trece de fricile şi anxietăţile noastre".

"Împreună vom fi un exemplu de popor care ştie să-şi afirme valorile şi principiile - ale democraţiei şi ale Republicii", a continuat Macron.

UPDATE 12:43

Emmanuel Macron, proclamat în mod oficial preşedinte al Republicii franceze

Laurent Fabius, preşedintele Consiliului Constituţional, l-a proclamat pe Emmanuel Macron drept cel de-al 25-lea preşedinte al Franţei, în cadrul unei ceremonii ce are loc la Palatul Élysée.

"Înainte de a deveni liderul unei ţări, trebuie să devii omul timpului tău", a declarat preşedintele Consiliului Constituţional.

"Prin alegerea suverană a poporului, acum, mai presus de toate, eşti (…) liderul ţării noastre (…) preşedintele Republicii", a completat Fabius, potrivit BBC News online.

UPDATE 12:08

Francois Hollande a părăsit Palatul Élysée, după o strângere de mână îndelungată cu Emmanuel Macron.

Emnmanuel Macron urmează să depună în curând jurământul. Acesta a venit însoţit la ceremonia de depunere a jurământului de soţia sa, Brigitte.

Povestea lui Emmanuel Macron

Emmanuel Macron s-a născut la 21 decembrie 1977, în localitatea Amiens, din nord-estul Franţei. A urmat cursurile de Filozofie la Universitatea Paris Nanterre şi are un masterat în Afaceri publice de la Institut d'Etudes Politiques de Paris. După absolvirea École nationale d'administration (ENA), în 2004, Macron începe să lucreze în cadrul serviciului de Inspecţie a Finanţelor, după un an primind diploma de inspector.

În 2008, renunţă la serviciul public şi se angajează la instituţia financiară Rothschild & Cie Banque.

Macron a intrat în politică în 2012, atunci când a ocupat postul de consilier al preşedintelui Francois Hollande. Ulterior, între 2014 şi 2016, a fost ministru al Economiei.

În 2016, el demisioneză din funcţia de ministru şi anunţă că va candida la preşedinţia Franţei. Pe 6 aprilie, în acelaşi an, Macron înfiinţează mişcarea En Marche!

Pe 7 mai 2017, Emmanuel Macron câştigă alegerile prezidenţiale din Franţa, în faţa lui Marine Le Pen, candidata formaţiunii populiste Frontul Naţional.

VIDEO LIVE DE LA CEREMONIA DE ÎNVESTIRE

 

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici