VIDEO KGB-ul din Belarus intervine în forţă pentru a reţine 33 de paramilitari ruşi în Minsk. Lovitură de stat sau cacealma?

  • Alpha 5, KGB-ul din Belarus şi poliţia din Minsk au arestat 33 de paramilitari ruşi dintr-un grup de 200
  • Membri ai grupării paramilitare ruseşti Wagner, aceştia ar fi sosit ”să destabilizeze” alegerile din Belarus
  • ”Nu beau alcool şi nu mergeau în cluburi” a fost unul din motivele pentru care păreau suspecţi
  • 16 din cei 33 au participat la luptele din Ucraina conform surselor ucrainene
4468 afișări
Imaginea articolului VIDEO KGB-ul din Belarus intervine în forţă pentru a reţine 33 de paramilitari ruşi în Minsk. Lovitură de stat sau cacealma?

KGB-ul din Belarus intervine în forţă pentru a reţine 33 de paramilitari ruşi în Minsk. Lovitură de stat?

Alegerle din Belarus intră în linie dreaptă iar tensiunile nu lipsesc. Astfel, 33 de paramilitari ruşi au fost arestaţi în Minsk după ce un desant de 200 de ”turişti” din Rusia a sosit în capitala din Belarus chiar înainte de alegerile prezidenţiale.

Belta, agenţia de presă de stat, spune că aceştia urmau să destabilizeze alegerile, autorităţile din Belarus oferind puţine detalii.

Paramilitarii făceau parte din gruparea Wagner o organizaţie similară cu cea americană Blackwater, o armată privată a magnatului Yevgheni Prigozhin, un apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin.

Prigozhin are un lanţ de restaurante în care Putin ia masa cu oficialii străini, fiind supranumit astfel ”chef-ul lui Putin.

Wagner are prezenţe notabile atât în Libia cât şi în Siria, dar cea mai pregnantă prezenţă a avut-o în regiunea separatistă din Ucraina.

”Am fost informaţi că 200 de bărbaţi ruşi s-au cazat în Minsk, comportamentul lor nefiind caracteristi turiştilor. Nu beau, nu se distrau, purtau haine de tip militar”, a anunţat agenţia de presă de stat.

Aceştia ar fi urmat să se deplaseze la un sanatoriu din apropierea oraşului folosit ca bază.

Alpha5, serviciul secret al Belarusului a reţinut 32 dintre paramilitari un al 33-lea find reţinut ulterior.

Unele voci susţin însă că ar fi doar o stratagemă de a arăta că Lukaşenko îi stă împotrivă lui Vladimir Putin pentru a strânge şi mai multe voturi.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici