VIDEO: Ţara care ar fi dezvoltat un sistem care detectează noul coronavirus în doar 5 secunde

Garda Revoluţionară Iraniană (IRGC) spune că experţii săi au dezvoltat în premieră un sistem capabil să detecteze Covid-19 şi alte tipuri de virusuri prin crearea unui câmp magnetic.

3469 afișări
Imaginea articolului VIDEO: Ţara care ar fi dezvoltat un sistem care detectează noul coronavirus în doar 5 secunde

Sursa foto: Twitter @BeholdIsrael

Aparatul dezvoltat de IRGC a fost dezvăluit, miercuri, în cadrul unei ceremonii la care a participat şi generalul Hossein Salami, precum şi alţi oficiali militari de top. 

„Aparatul poate detecta virusul de la o distanţă de 100 de metri”, a declarat generalul Salami. „Nu are nevoie de mostre de sânge şi este capabil să detecteze virusul pe suprafeţe şi pe oameni”, a mai adăugat generalul. 

Sistemul ar fi fost testat deja în diferite spitale, iar performanţa sa a fost de pozitivă în proporţie de 80%. 

Generalul a mai declarat că aparatul a fost creat cu o tehnologie unică dezvoltată de experţii care gestionează epidemia de coronavirus din ţară. „Dispozitivul foloseşte un câmp magnetic pentru a... detecta zonele contaminate”, a mai adăugat generalul, scrie IFP News.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici