Viktor Orban: Trump nu va da bani Ucrainei dacă va fi reales preşedinte

Fostul lider american Donald Trump nu va da bani pentru a ajuta Ucraina să lupte împotriva Rusiei dacă va câştiga din nou preşedinţia şi asta va grăbi sfârşitul războiului, a declarat premierul Viktor Orban, potrivit Reuters.

727 afișări
Imaginea articolului Viktor Orban: Trump nu va da bani Ucrainei dacă va fi reales preşedinte

Viktor Orban sfidează Occidentul: Trump nu va da bani Ucrainei dacă va fi reales preşedinte

Declaraţia a fost făcută în urma întâlnirii dintre cei doi de săptămâna trecută în Florida, acolo unde premierul ungar s-a deplasat, într-un gest de susţinere a candidatului Donald Trump pentru alegerile prezidenţiale din SUA.

,,El nu va da niciun ban în războiul dintre Ucraina şi Rusia şi, prin urmare, războiul se va încheia", a declarat Orban la televiziunea de stat duminică seara târziu, anunţă Reuters. ,,Este evident că Ucraina de una singură nu poate sta în picioare", a completat premierul.

,,Dacă americanii nu vor da bani şi arme, dar şi europenii, atunci acest război se va termina. Iar dacă americanii nu dau bani, europenii nu sunt în măsură să finanţeze singuri acest război şi atunci războiul se va termina", a adăugat acesta.

Viktor Orban a blocat în repetate rânduri pachetele de sancţiuni economice ale UE împotriva Rusiei, s-a opus sprijinului militar acordat Ucrainei şi s-a întâlnit cu preşedintele rus Vladimir Putin, în timp ce Uniunea Europeană face eforturi de a izola Moscova.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici