Vlad Filat: La 7 aprilie 2009 a avut loc o revoltă a tinerilor, folosită în interesul comuniştilor

Prim-ministrul Republicii Moldova, Vlad Filat, a declarat marţi, după audieri ce au durat o oră, că la 7 aprilie 2009 a avut loc o revoltă a tinerilor, folosită ulterior în interesul Partidului Comuniştilor (PCRM), cu ajutorul unor persoane care au alimentat protestele, relatează PRO TV Chişinău.

71 afișări
Imaginea articolului Vlad Filat: La 7 aprilie 2009 a avut loc o revoltă a tinerilor, folosită în interesul comuniştilor

Vlad Filat: La 7 aprilie 2009 a avut loc o revoltă a tinerilor, folosită în interesul comuniştilor (Imagine: Mediafax Foto)

După discuţii cu membrii comisiei, Vlad Filat a declarat că a retrăit acele evenimente tragice. "La întrebări a fost mai uşor să răspund, însă expunerea mea a fost mai grea, pentru că a trebuit să trec prin mine încă o dată firul acelor evenimente", a precizat el.

Liderul liberal-democraţilor susţine că la 7 aprilie 2009 a avut loc o revoltă a tinerilor, care a fost exploatată ulterior în interesul PCRM, cu ajutorul unor persoane care au alimentat protestele. "Au existat cu certitudine provocatori care au fost gestionaţi. Eu i-am văzut foarte bine, am stat între poliţişti şi între manifestanţi. Mă miră faptul că aceşti provocatori nu au fost încă identificaţi", a spus el.

Preşedintele comisiei pentru anchetarea evenimentelor din aprilie 2009, Vitalie Nagacevschi, a declarat: "Eu am fost zilele acestea lânga domnul Filat şi am văzut tot ce a facut pe 6 şi 7 aprilie şi nu am avut întrebări". Deputatul liberal-deomocrat a adăugat că trei experţi lucrează asupra raportului final, acesta urmând să fie dat publicităţii în zilele următoare.

Ulterior, documentul va fi discutat în cadrul comisiei, care va decide dacă este necesară propunerea unei hotărâri legislative pe baza lui.

Potrivit lui Nagacevschi, în raport nu vor figura nume, de acest lucru ocupându-se Procuratura. Scopul comisiei este de a evalua cum au acţionat autorităţile în timpul protestelor postelectorale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici