Vladimir Medinski, negociatorul şef al Rusiei, declară că tratativele de pace cu Ucraina nu s-au oprit

Negociatorul-şef al Rusiei, Vladimir Medinski, a declarat luni că negocierile de pace cu Ucraina nu s-au oprit şi că acestea se desfăşoară de la distanţă, potrivit agenţiei de presă Interfax.

1250 afișări
Imaginea articolului Vladimir Medinski, negociatorul şef al Rusiei, declară că tratativele de pace cu Ucraina nu s-au oprit

Moscova a acuzat Kievul că a blocat discuţiile şi că se foloseşte de rapoartele privind atrocităţile comise de trupele ruseşti în Ucraina pentru a submina negocierile. Rusia neagă că a vizat civili în ceea ce numeşte "operaţiunea sa militară specială", potrivit Reuters.

Întrebat când ar putea avea loc discuţii în persoană cu negociatorii ucraineni, Medinski a declarat: "Avem nevoie de mai multe detalii la îndemână pentru a ne întâlni în persoană".

Ucraina şi Rusia nu au mai purtat discuţii de pace faţă în faţă din 29 martie, deşi s-au întâlnit prin conferinţe video.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat luna trecută că există un risc ridicat ca discuţiile să se încheie, acuzând furia publică faţă de ceea ce el a spus că au fost atrocităţile comise de ruşi în timp ce se retrăgeau din părţi din nordul Ucrainei, în jurul Kievului.

Preşedintele rus Vladimir Putin numeşte acţiunile Moscovei o "operaţiune militară specială", menită să dezarmeze Ucraina, să apere vorbitorii de limbă rusă de persecuţie şi să împiedice Statele Unite şi aliaţii săi să folosească ţara pentru a ameninţa Rusia.

Ucraina respinge afirmaţiile lui Putin privind persecuţia şi neagă orice ameninţare la adresa Rusiei din partea Ucrainei sau a ţărilor occidentale. Aceasta spune că luptă împotriva unei acaparări neprovocate de terenuri.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici