Vladimir Putin consideră două crize ale ostaticilor cele mai grele momente din timpul preşedinţiei

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a declarat că cele mai grele momente din timpul mandatelor sale au fost crizele ostaticilor din Beslan şi de la un teatru din Moscova, informează site-ul agenţiei Sputnik.

2198 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin consideră două crize ale ostaticilor cele mai grele momente din timpul preşedinţiei

Vladimir Putin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Două atacuri teroriste oribile" au fost cele mai dificile momente. "Atacul de la şcoala din Beslan şi de la Teatrul Dubrovka din Moscova", a spus Putin într-un film documentar care va fi difuzat duminică.

Documentarul, intitulat "Preşedintele" şi realizat de jurnalistul rus Vladimir Soloviov, este dedicat celei de-a 15-a aniversări de la începerea primului mandat de preşedinte al lui Vladimir Putin.

"În mod evident, au fost responsabilităţi foarte mari. Am decis de unul singur că nu era altă opţiune decât să intervenim", a explicat Putin.

Cel puţin 130 de ostatici şi 40 de terorişti au murit într-un atac revendicat de insurgenţii ceceni asupra Teatrului Dubrovka din Moscova, în octombrie 2002. Atacatorii cereau retragerea trupelor ruse din Cecenia. Asediul asupra unei şcoli din oraşul rus Beslan, în septembrie 2004, s-a soldat cu 385 de morţi, jumătate copii. Teroriştii cereau recunoaşterea Ceceniei ca stat independent.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici