Vladimir Putin: Contractul privind livrarea gazelor către Ucraina ar putea fi prelungit dacă va fi necesar

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat miercuri că este pregătit să ofere Ucrainei o extindere temporară privind livrarea gazelor naturale dacă va fi necesar, relatează site-ul agenţiei Dpa.

365 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin: Contractul privind livrarea gazelor către Ucraina ar putea fi prelungit dacă va fi necesar

Vladimir Putin: Contractul privind livrarea gazelor către Ucraina ar putea fi prelungit dacă va fi necesar

O astfel de extindere temporară ar fi posibilă chiar dacă Rusia, Ucraina şi Uniunea Europeană nu vor reuşi să ajungă curând la un acord, a adăugat Putin.

Cele trei părţi se află în negocieri de mai multe luni de zile, încercând să ajungă la o înţelegere privind livrarea gazelor naturale Ucrainei şi folosirea acesteia ca o rută de tranzit.

Problema este importantă pentru Uniunea European din cauză că mai multe state membre depind de gazele naturale livrate din Rusia. Contractul actual se va sfârşi anul acesta.

Liderul de la Kremlin a informat că, cu toate acestea, extinderea va trebui să fie aprobată de Parlamentul Ucrainean.

Gigantul rus Gazprom încearcă să construiască, împreună cu firmele europene Uniper, Shell, Engie şi Wintershell, o conductă de 1.200 de kilometri care să transporte gazul natural din Rusia spre Germania prin Marea Baltică, ocolind Polonia, Ucraina şi ţările baltice.

Taguri:
rusia,
ucraina,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici