Vladimir Putin şi ayatollahul Ali Khamenei denunţă ingerinţele externe în Siria

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, şi liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, au puncte de vedere comune privind combaterea terorismului, denunţând ingerinţele externe în Siria, anunţă purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de cotidianul Le Figaro.

848 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin şi ayatollahul Ali Khamenei denunţă ingerinţele externe în Siria

Vladimir Putin şi ayatollahul Ali Khamenei denunţă ingerinţele externe în Siria (Imagine: Hepta/ Mediafax Foto)

"Cele două părţi au evidenţiat unitatea punctelor de vedere între Moscova şi Teheran în privinţa combaterii terorismului", a precizat Dmitri Peskov.

"Moscova şi Teheranul consideră inadmisibile tentativele externe de a dicta scenarii pentru soluţionarea conflictului din Siria", a adăugat Peskov.

Vladimir Putin şi ayatollahul Ali Khamenei au avut luni o întrevedere de o oră şi jumătate, la Teheran.

"Discuţiile au fost destul de constructive", a subliniat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Rusia şi Iranul sunt principalii aliaţi internaţionali ai Administraţiei Bashar al-Assad, aflată la putere în Siria. Statele Unite şi alte ţări occidentale pledează pentru înlăturarea regimului de la Damasc.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici