Vladimir Putin şi Barack Obama au discutat despre criza din Ucraina şi despre Transnistria - Kremlin

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a discutat la telefon, vineri, cu omologul său american, Barack Obama, despre criza din Ucraina şi despre alte probleme regionale, inclusiv despre situaţia din regiunea separatistă Transnistria, informează site-ul Preşedinţiei Rusiei.

2730 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin şi Barack Obama au discutat despre criza din Ucraina şi despre Transnistria - Kremlin

Vladimir Putin şi Barack Obama au discutat despre criza din Ucraina şi despre Tansnistria - Kremlin

Putin i-a atras atenţia lui Obama asupra situaţiei din Ucraina, unde, potrivit liderului rus, "extremiştii comit acte de terorizare a populaţiei paşnice şi a organelor de ordine", potrivit unui comunicat oficial al Kremlinului.

În acest context, preşedintele rus i-a propus lui Obama să ia în considerare măsuri pe care le-ar putea lua comunitatea internaţională pentru a contribui la stabilizarea situaţiei din Ucraina.

Obama şi Putin au convenit că în perioada apropiată acest subiect va fi discutat la nivelul ministerelor de Externe rus şi ucrainean.

De asemenea, preşedintele Rusiei a subliniat că trebuie să fie acordată mai multă atenţie situaţiei din Transnistria. Potrivit lui Putin, "blocada comercială şi economică" din regiunea transnistreană "contribuie la înrăutăţirea condiţiilor de viaţă a populaţiei din regiune, creează obstacole asupra liberei circulaţii şi afectează activitatea economică".

Putin a subliniat că Rusia este pentru o soluţionare paşnică şi definitivă a problemei transnistrene şi este interesată de eficienţa formatului de negocieri 5+2.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici