Vladimir Putin şi Xi Jinping se vor întâlni în octombrie la Beijing, anunţă Moscova

Preşedintele Vladimir Putin se va întâlni în octombrie cu preşedintele chinez Xi Jinping pentru convorbiri la Beijing, a anunţat marţi Rusia, aceasta fiind prima călătorie cunoscută a lui Putin în străinătate de când a fost emis un mandat de arestare împotriva sa în legătură cu deportarea unor copii din Ucraina.

199 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin şi Xi Jinping se vor întâlni în octombrie la Beijing, anunţă Moscova

Vladimir Putin şi Xi Jinping se vor întâlni în octombrie la Beijing, anunţă Moscova

Nikolai Patruşev, un aliat apropiat al lui Putin şi secretar al Consiliului de Securitate al Rusiei, a declarat că Rusia şi China ar trebui să aprofundeze cooperarea în faţa încercării Occidentului de a le limita pe amândouă.
 
Acesta a fost citat de agenţia de ştiri Interfax spunând că discuţiile de la Beijing vor fi "aprofundate", în cadrul unei întâlniri la Moscova cu cel mai înalt diplomat chinez, Wang Yi.
 
Putin va participa la cel de-al treilea Forum Belt and Road după o invitaţie lansată de Xi în timpul unei vizite la Moscova în martie.
 
Cu câteva zile înainte de acea vizită, Curtea Penală Internaţională (CPI) a emis un mandat de arestare pe numele lui Putin, suspectat de deportarea ilegală a sute de copii sau mai mulţi din Ucraina.
 
Moscova neagă acuzaţiile, iar Kremlinul a declarat că mandatul este o dovadă a ostilităţii Occidentului faţă de Rusia, care a deschis un dosar penal împotriva procurorului CPI şi a judecătorilor care au emis mandatul, relatează Reuters.
 
Invazia pe scară largă a Rusiei în Ucraina de la începutul anului trecut a declanşat unul dintre cele mai sângeroase conflicte europene de la cel de-al Doilea Război Mondial şi cea mai mare confruntare între Moscova şi Occident de la Criza rachetelor din Cuba din 1962.
 
Comerţul chino-rus a crescut vertiginos de la invazie, iar Rusia a vândut puterilor asiatice, inclusiv Chinei, volume mai mari de petrol pe care nu le mai poate vinde Occidentului din cauza sancţiunilor.
 
Putin a vizitat ultima dată Beijingul în februarie 2022, cu câteva zile înainte de invazie, unde el şi Xi au anunţat un parteneriat "fără limite". Moscova spune însă că acest lucru nu înseamnă o alianţă militară.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici