Voronin cere PCRM să boicoteze alegerea preşedintelui

Fostul preşedinte moldovean Vladimir Voronin a declarat, într-un interviu pentru postul de radio Ecoul Moscovei, că va propune Partidului Comuniştilor (PCRM) să boicoteze alegerea unui nou şef al statului, optând pentru noi alegeri anticipate, relatează Europa Liberă.

19 afișări
Imaginea articolului Voronin cere PCRM să boicoteze alegerea preşedintelui

Voronin cere PCRM să boicoteze alegerea preşedintelui (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Voronin a declarat în interviul acordat vineri postului de radio rus Ecoul Moscovei că un nou scrutin parlamentar anticipat va fi răul cel mai mic în comparaţie cu patru ani de guvernare a noii majorităţi parlamentare.

Din aceste considerente, el a precizat că va cere Comitetului central al PCRM să adopte decizia de a boicota alegerea viitorului şef de stat de către Parlamentul Republicii Moldova.

Voronin a spus că alianţa parlamentară care a preluat puterea la Chişinău s-a coagulat datorită presiunilor exercitate din exterior, invocând printre capitalele interesate de schimbarea puterii şi Washingtonul.

El a mai declarat că la alegerile din 29 iulie ar fi fost cheltuite sume enorme pentru cumpărarea voturilor date împotriva comuniştilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici