Voronin, convocat la Kremlin pentru a fi convins să-l susţină pe Marian Lupu

Kremlinul l-a convocat vineri pe Vladimir Voronin la Moscova pentru a-l convinge să-l susţină pe Marian Lupu pentru funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, afirmă cotidianul Kommersant, citând surse din administraţia prezidenţială rusă, relatează portalul Unimedia.md.

24 afișări
Imaginea articolului Voronin, convocat la Kremlin pentru a fi convins să-l susţină pe Marian Lupu

Voronin, convocat la Kremlin pentru a fi convins să-l susţină pe Marian Lupu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Kommersant adaugă că sâmbătă se află la Moscova şi preşedintele Partidului Democrat din Republica Moldova, Marian Lupu, care are programate întâlniri cu conducerea partidului Edinaia Rossia şi cu şeful administraţiei prezidenţiale, Serghei Narîşkin.

Conform ziarului rusesc, întâlnirile sunt motivate de faptul că, "dacă vor fi organizate alegeri anticipate, la conducerea Republicii Moldova ar ajunge forţe politice anti-ruse".

"Voronin a fost primit de Serghei Narîşkin. Liderul PCRM trebuie să înţeleagă că şi-a utilizat toate resursele politice. I-am propus scheme de lucru pentru perioada următoare, dar, până acum, le-a ignorat. Să vedem cum se va comporta acum", au declarat sursele citate de Kommersant.

"În schimb, întâlnirile cu Lupu la Kremlin nu numai că sunt posibile, sunt deja planificate. Se va întâlni cu Narîşkin şi suntem gata să lucrăm cu el. Nu ne implicăm în jocurile politice din Republica Moldova, dar le urmărim", au adăugat sursele citate de ziarul rusesc.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici