Voronin semnează sute de decrete de renunţare la cetăţenia moldovenească

Preşedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, a semnat sute de decrete privind renunţarea la cetăţenia moldovenească, la scurt timp după ce a declarat că nu mai vrea să fie preşedintele românilor din ţara sa.

92 afișări
Imaginea articolului Voronin semnează sute de decrete de renunţare la cetăţenia moldovenească

Voronin semnează sute de decrete de renunţare la cetăţenia moldovenească

"Monitorul Oficial al Republicii Moldova" a publicat decretele prezidenţiale prin care se legiferează renunţarea la cetăţenia moldovenească de către 289 de persoane, relatează Deutsche Welle, în pagina electronică.

Această tendinţă de renunţare la cetăţenie vine după ce, conform datelor neoficiale, peste un milion de cetăţeni moldoveni au părăsit Republica Moldova în încercarea de a-şi salva familiile de sărăcie.

Este pentru prima dată când un număr atât de mare de moldoveni renunţă concomitent la cetăţenie, în pofida faptului că liderii de la Chişinău au legiferat în urmă cu cinci ani dubla cetăţenie. În schimb, la începutul acestui an, Legislativul moldovean a adoptat o lege care interzice persoanelor cu dublă cetăţenie să ocupe funcţii publice şi elective.

Analiştii politici susţin că prin acest act legislativ puterea comunistă încearcă să împiedice principalii lideri ai opoziţiei, majoritatea deţinători şi ai cetăţeniei române, să se înscrie în cursa electorală din 2009.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici