Vulcanul islandez eliberează mult mai puţină cenuşă în atmosferă

Vulcanul islandez, a cărui erupţie a perturbat traficul aerian european, a început să erupă lavă şi mai puţină cenuşă, a declarat luni pilotul elicopterului care a survolat craterul.

61 afișări
Imaginea articolului Vulcanul islandez eliberează mult mai puţină cenuşă în atmosferă

Vulcanul islandez eliberează mult mai puţină cenuşă în atmosferă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am constatat o schimbare în erupţie, vulcanul care emitea cenuşă, în prezent erupe lavă", a declarat pilotul Reynir Petursson. "Aceasta este prima zi în care vedem lavă. Aceasta nu curge, ci ţâşneşte", a precizat el.

Potrivit lui Reynir Petursson, norul prezent luni deasupra vulcanului era format în special din vapori şi nu din cenuşă. "Ceea ce vedem sunt în special vapori, de apă pură", a subliniat el.

Un jurnalist al AFP a declarat că a văzut un nor galben de cenuşă, dar mult mai rarefiat decât în zilele precedente.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici