Washington Post: Un rus s-a mutat în pădure de teama lui Putin

În Rusia, bărbaţii se ascund de teamă să nu fie chemaţi la oaste.

915 afișări
Imaginea articolului Washington Post: Un rus s-a mutat în pădure de teama lui Putin

Washington Post: Un rus s-a mutat în pădure de teama lui Putin

Mulţi dintre bărbaţii care pot fi înrolaţi în Rusia continuă să se ascundă de teamă să nu fie mobilizaţi pentru războiul din Ucraina, chiar dacă preşedintele Vladimir Putin şi ministrul său apărării, Serghei Şoigu, au proclamat încheierea mobilizării.

Printre zecile de mii de oameni care se ascund în Rusia, pe lângă cei 300.000 care au fugit peste graniţă, se numără şi un tânăr care a lucrat în sectorul IT în sudul Rusiei, iar acum locuieşte într-un cort, în pădure, după cum a descoperit Washington Post.

„Mi-a fost frică să nu fiu recrutat, dacă mergeam la un magazin şi veneau să mă ia acasă”, a explicat într-un interviu „Adam Kalinin”, pseudonimul pe care îl foloseşte pentru canalul său de Telegram.

Alţii au închiriat case, case de ţară sau studiouri de înregistrare. Provin din medii diferite, dar împărtăşesc aceeaşi teamă: nu se simt în siguranţă când aud de maşina de război a lui Putin.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici