Xi Jinping: China se află de partea bună a istoriei

China "se află de partea bună a istoriei", a declarat sâmbătă liderul ţării, Xi Jinping, într-un discurs de Anul Nou, în contextul în care se ridică semne de întrebare cu privire la modul în care guvernul său a gestionat pandemia de COVID-19 şi provocările economice şi politice din ţară şi din străinătate.

4603 afișări
Imaginea articolului Xi Jinping: China se află de partea bună a istoriei

Vorbind la televiziunea naţională, Xi Jinping, evitând să discute despre problemele ţării, a subliniat succesele în producţia agricolă, eliminarea sărăciei şi găzduirea Jocurilor Olimpice de iarnă din februarie, potrivit AP.

Cu toate acestea, mai târziu, el a abordat oarecum şi provocările cu care se confruntă cea mai populată ţară din lume şi a doua cea mai mare economie a planetei, spunând: "Lumea nu este în pace".

China va "susţine întotdeauna cu fermitate pacea şi dezvoltarea... şi se va situa fără ezitare de partea corectă a istoriei", a spus el.

În ultimele săptămâni au avut loc proteste de stradă împotriva administraţiei Xi Jinping, primele cu care s-a confruntat Partidul Comunist, aflat la putere, în mai bine de trei decenii.

Discursul lui Xi urmează după o răsturnare de situaţie în ceea ce priveşte politica dură a Chinei "Zero COVID", care a provocat o creştere masivă a infecţiilor şi cereri din partea SUA şi a statelor europene pentru ca cei care călătoresc din China să dovedească faptul că nu sunt infectaţi.

Între timp, economia se luptă pentru a ieşi din starea de stagnare, ceea ce a dus la creşterea şomajului, în timp ce legăturile cu SUA şi cu alte naţiuni importante din G7 sunt la minime istorice.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici