Xi Jinping: China vrea menţinerea păcii. Va facilita denuclearizarea Coreei

369 afișări
Imaginea articolului Xi Jinping: China vrea menţinerea păcii. Va facilita denuclearizarea Coreei

China sa va facilita în mod activ denuclearizarea Peninsulei Coreea şi va juca un rol constructiv în ceea ce priveşte menţinerea unei păci de lungă durată în regiune, a afirmat preşedintele chinez Xi Jinping cu ocazia unei întrevederi cu liderul regimului de la Phenian, Kim Jong-Un.

"Este în interesul nostru să acţionăm în aceeaşi direcţie cu dumneavoastră, să unim eforturile cu alte părţi interesate. Pentru a asigura pacea şi securitatea, vom facilita denuclearizarea şi vom juca un rol constructiv în menţinerea pe termen lung a păcii în regiune", a declarat Xi.

Liderul nord-coreean, Kim Jong Un, şi-a exprimat speranţa că părţile interesate vor oferi asistenţă în procesul de denuclearizare în Peninsula Coreeană.

"Sper că părţile interesate vor acorda o atenţie deosebită şi vor sprijini în mod activ DPRK (Coreea de Nord), vor ţine cont de preocupările noastre", a declarat Kim Jong Un, adăugând că Phenianul va urmări în mod consecvent dezarmarea nucleară exclusiv prin intermediul dialogului paşnic.

Vizita liderului nord coreean în China, în perioada 7-10 ianuarie, este a patra în mai puţin de un an, Beijungul fiind un aliat diplomatic important pentru Coreea de Nord, dar şi principalul său partener comercial.

Preşedintele chinez s-a declarat în favoarea unui al doilea summit dintre preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong-Un.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici