Xi Jinping se laudă că a oprit răspândirea corupţiei în China. Milioane de membri ai Partidului Comunist au fost anchetaţi

Partidul Comunist Chinez, aflat la guvernare, afirmă că în ultimul deceniu a cercetat aproape cinci milioane de membri pentru posibile fapte de corupţie, iar 553 au fost urmăriţi penal.

347 afișări
Imaginea articolului Xi Jinping se laudă că a oprit răspândirea corupţiei în China. Milioane de membri ai Partidului Comunist au fost anchetaţi

Partidul are 96 de milioane de membri şi de mult timp a condus propriul sistem intern de menţinere a cadrelor în linie printr-o combinaţie de oferire de privilegii şi ameninţare cu pedepse severe pentru luarea de mită, vânzarea de birouri sau alte abuzuri, scrie AP.

În cadrul unei noi informări luni, în marja congresului naţional al partidului, care are loc o dată la cinci ani, secretarul adjunct al Comitetului pentru disciplină şi inspecţie al partidului, Xiao Pei, a declarat că 207.000 de cadre de partid în total au primit o formă de pedeapsă în cei 10 ani de când liderul partidului, Xi Jinping, a preluat puterea.

În prezent, în căutarea unui al treilea mandat în fruntea partidului, guvernului şi armatei, Xi a făcut din lupta împotriva corupţiei o semnătură a administraţiei sale.

Xiao a declarat că cifrele arată că majoritatea celor prinşi de anchetatorii anticorupţie au fost infractori pe termen lung şi că doar 11% dintre cei pedepsiţi au comis prima infracţiune în ultimii cinci ani.

"Răspândirea corupţiei a fost stăpânită în mod hotărât", a declarat Xiao, adăugând că "politicile direcţionate şi presiunea ridicată" au convins 80.000 de membri de partid să recunoască în mod voluntar că au încălcat legea în ultimii cinci ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici