ZDF difuzează imagini cu militari ucraineni purtând căşti cu însemne naziste - FOTO

Televiziunea publică germană ZDF a difuzat o înregistrare video cu militari ucraineni având pe căşti simboluri naziste, relatează NBC News, în pagina electronică de marţi.

1002 afișări
Imaginea articolului ZDF difuzează imagini cu militari ucraineni purtând căşti cu însemne naziste - FOTO

ZDF difuzează imagini cu militari ucraineni purtând căşti cu însemne naziste (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Într-o relatare despre fragilul armistiţiu din estul Ucrainei, corespondentul la Moscova al postului de televiziune, Bernhard Lichte, a folosit imaginea unui soldat care poartă o cască având însemnele SS ale corpului de elită al lui Hitler. Un al doilea militar a fost văzut purtând o cască având ca însemn o svastică.

Înregistrarea video a fost realizată săptămâna trecută în Ucraina de o echipă a televiziunii norvegiene TV2. "Filmam despre batalionul AZOV din Ucraina, în oraşul estic Urzuf, când am dat peste aceşti soldaţi", a declarat Oysten Bogen, corespondent al postului de televiziune, pentru NBC News.

Cu câteva minute înainte ca imaginile să fie înregistrate, Bogen susţine că îl întrebase pe un purtător de cuvânt dacă batalionul are tendinţe fasciste. "Răspunsul a fost: absolut nu, suntem doar naţionalişti ucraineni", a povestit Bogen.

Ameninţarea "nazistă" sau "fascistă" a fost evocată cu insistenţă de către Moscova şi grupurile proruse pentru atacarea noilor autorităţi de la Kiev. Această propagandă aminteşte de colaborarea naţionaliştilor ucraineni antisovietici cu Germania în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici