Zece morţi în America Centrală după trecerea furtunii tropicale Alex

Cel puţin zece persoane au murit, duminică, în Nicaragua, Guatemala şi El Salvador după trecerea furtunii tropicale Alex, care a provocat inundaţii şi alunecări de teren.

22 afișări
Imaginea articolului Zece morţi în America Centrală după trecerea furtunii tropicale Alex

Zece morţi în America Centrală după trecerea furtunii tropicale Alex (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Alex, care slăbise în intensitate în mod considerabil în dimineaţa de duminică, s-a intensificat către seară, a anunţat administraţia americană.

În cursul dimineţii de duminică, Alex a traversat peninsula mexicană Yucatan.

Luni, la ora 03.00 GMT (06.00 ora României), Alex, însoţită de rafale de vânt cu viteza de 75 de kilometri pe oră, era pe punctul de a intra în Golful Mexic, la aproximativ 100 de kilometri vest/sud-vest de Campeche, a anunţat Centrul naţional pentru uragane din SUA (NHC), cu sediul la Miami, în Florida.

"Alex se intensifică şi ar putea deveni uragan în următoarele 48 de ore", a precizat NHC.

Deşi furtuna nu a lovit direct zona afectată de mareea neagră din Golful Mexic, din apropiere de coastele americane, aceasta ar putea prejudicia operaţiunile de recuperare a petrolului, a precizat NHC.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici