Zeci de avioane militare chineze au pătruns în spaţiul aerian din Taiwan. Sistemele de apărare au fost activate

  • Taiwan şi-a activat sistemele de apărare antiaeriană după ce a raportat pătrunderea a 37 de avioane militare chineze
  • Cea mai recentă incursiune aeriană în masă a Beijingului s-a încheiat fără incidente
  • China consideră Taiwanul guvernat democratic drept propriul său teritoriu iar în ultimii trei ani şi-a trimis în mod regulat forţele aeriene la intimidare în apropierea insulei
74218 afișări
Imaginea articolului Zeci de avioane militare chineze au pătruns în spaţiul aerian din Taiwan. Sistemele de apărare au fost activate

Sursa foto: MediafaxFoto

Ministerul Apărării din Taiwan a declarat că, începând cu ora 5, a detectat 37 de avioane ale forţelor aeriene chineze, inclusiv avioane de vânătoare J-11 şi J-16, precum şi bombardiere H-6 cu capacitate nucleară, zburând la limita de sud-vest a spaţiului său aerian, denumit ADIZ.

ADIZ este o zonă mai largă pe care Taiwanul o monitorizează şi patrulează pentru a oferi trupelor sale mai mult timp pentru a răspunde ameninţărilor.

Unele dintre aeronavele chineze au zburat în sud-estul Taiwanului şi au traversat în Pacificul de Vest pentru a efectua un „antrenament de supraveghere aeriană şi navigaţie pe distanţe lungi”, a adăugat ministerul în scurta sa declaraţie.

Taiwan şi-a trimis propriile aeronave şi nave pentru a veghea şi a activat sisteme de rachete terestre, fiind pregătit să răspundă în caz de necesitate la provocările chineze. Guvernul Taiwanului respinge pretenţiile de suveranitate ale Chinei şi susţine că numai oamenii insulei pot decide viitorul lor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici