Zelenski acuza Rusia că foloseşte foametea ca pe o „armă" şi atacă „indecizia" Occidentului

Rusia provoacă în mod deliberat o criză alimentară şi foloseşte foametea ca pe o „armă", a declarat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, potrivit Sky News.

411 afișări
Imaginea articolului Zelenski acuza Rusia că foloseşte foametea ca pe o „armă" şi atacă „indecizia" Occidentului

„Ucraina este una dintre principalele ţări furnizoare de alimente din lume, cu exporturi. Nu este vorba doar de deficit şi de ameninţarea foametei. Va exista o penurie de alimente şi preţurile vor creşte, iar aceasta este realitatea pentru milioanele de oameni care suferă de foame şi cărora le va fi mai dificil să îşi hrănească familiile", a declarat el.

Într-un discurs ţinut în parlamentul irlandez, el a atacat Occidentul pentru că nu ia măsuri mai ferme împotriva Rusiei şi i-a îndemnat pe liderii politici irlandezi să convingă alte naţiuni din UE să introducă sancţiuni dure.

„Nu pot tolera nicio indecizie", a spus el, cerând sancţiuni „mai rigide".

De asemenea, Zelenski i-a acuzat pe unii lideri politici că nu consideră crimele de război la fel de oribile ca pierderile financiare.

Cetăţenii din oraşele ucrainene asediate şi din cele aflate sub ocupaţie rusă se luptă pentru accesul la alimente şi apă curentă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici