Zelenski avertizează cu privire la un posibil atac rusesc „urât” înainte de ziua independenţei

Preşedintele Volodimir Zelenski i-a îndeamnat pe ucraineni să rămână vigilenţi săptămâna viitoare, când se marchează Ziua independenţei faţă de regimul sovietic, informează The Guardian.

2238 afișări
Imaginea articolului Zelenski avertizează cu privire la un posibil atac rusesc „urât” înainte de ziua independenţei

În discursul său, Zelenski a spus că ucrainenii nu trebuie să permită Moscovei să răspândească „teamă" printre ei, în timp ce marchează cea de-a 31-a aniversare a independenţei faţă de regimul sovietic.

„Trebuie să fim cu toţii conştienţi că în această săptămână, Rusia ar putea încerca să facă ceva deosebit de urât”, a declarat Zelenski înainte de aniversarea din 24 august, care marchează, de asemenea, şase luni de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina.

Tensiunea rămâne mare în al doilea oraş ca mărime din Ucraina, Harkov, unde starea de asediu va fi prelungită pentru întreaga zi de miercuri, a declarat sâmbătă guvernatorul regional Oleh Synehub. Oraşul din nord-estul ţării este lovit în mod regulat de bombardamentele ruseşti şi, în mod normal, are stare de asediu de la ora 22.00 la 6.00 dimineaţa, dar a fost nevoie de precauţii suplimentare în ziua independenţei.

Tot sâmbătă, o rachetă rusă a lovit o zonă rezidenţială dintr-un oraş din sudul Ucrainei, nu departe de o centrală nucleară, rănind 12 civili, au declarat oficiali ruşi şi ucraineni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici