Zelenski, despre una dintre cele mai odioase crime de război: peste 200.000 de copii au fost deportaţi în Rusia

  • Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, i-a acuzat pe ruşi că duc o „politică criminală consecventă de deportare a poporului ucrainean" în zone îndepărtate din Rusia.
  • Liderul ucrainean a mai spus că printre cei deportaţi sunt peste 200.000 de copii, potrivit CNN.
1420 afișări
Imaginea articolului Zelenski, despre una dintre cele mai odioase crime de război: peste 200.000 de copii au fost deportaţi în Rusia

Rusia deportează atât adulţi, cât şi copii, susţine preşedintele ucrainean.

„Aceasta este una dintre cele mai odioase crime de război ale Rusiei. În total, peste 200.000 de copii ucraineni au fost deportaţi până în prezent. Aceştia sunt orfani din orfelinate. Şi copii cu părinţi. Şi copii despărţiţi de familiile lor. Statul rus îi dispersează pe aceşti oameni pe teritoriul său şi îi instalează pe cetăţenii noştri, în special, în regiuni îndepărtate. Scopul acestei politici criminale nu este doar de a fura oameni, ci de a-i face pe cei deportaţi să uite de Ucraina şi să nu se mai poată întoarce", a declarat Volodimir Zelenski.

El a mai spus că, până în prezent, cel puţin 243 de copii au murit în timpul războiului, 446 au fost răniţi, iar alţi 139 sunt daţi dispăruţi.

Jurnaliştii nu au putut verifica numărul deportărilor sau al victimelor din surse independente.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici