Zelenski, discurs puternic: Vom învinge. Nu există cătuşe care să poată lega spiritul nostru liber

„Vom învinge”, transmite sfidător Zelenski Rusiei, într-un mesaj video puternic: „Nu există cătuşe care să poată lega spiritul nostru liber. Nu există niciun ocupant care să poată prinde rădăcini în ţara noastră liberă”.

1158 afișări
Imaginea articolului Zelenski, discurs puternic: Vom învinge. Nu există cătuşe care să poată lega spiritul nostru liber

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat luni că Ucraina va învinge şi nu va renunţa la nicio bucată de pământ.

Zelenski, într-un discurs video, a comemorat moartea a peste 8 milioane de ucraineni în cel de-al Doilea Război Mondial, scrie Reuters.

Invazia din 24 februarie a Moscovei în Ucraina a ucis mii de oameni şi a strămutat milioane de persoane, reducând la ruine oraşul Mariupol.

„De Ziua Victoriei asupra nazismului, luptăm pentru o nouă victorie. Drumul până la ea este dificil, dar nu avem nicio îndoială că vom învinge", a declarat Zelenski.

Liderul ucrainean, în ţinută militară simplă, cu mânecile cămăşii suflecate, a invocat mai mult de 30 de ani de independenţă post-sovietică şi a spus că Rusia nu a reuşit să înveţe lecţiile celui de-al Doilea Război Mondial.

„Nu există cătuşe care să poată lega spiritul nostru liber. Nu există niciun ocupant care să poată prinde rădăcini în ţara noastră liberă. Nu există invadator care să poată domni peste poporul nostru liber. Mai devreme sau mai târziu vom învinge", a declarat el.

Videoclipul îl arată pe Zelenski trecând printre obstacole anti-tanc pe strada goală Khreshchatyk - principala arteră din centrul Kievului.

Zelenski l-a criticat direct pe Putin, dar nu l-a numit. „Cel care repetă astăzi crimele oribile ale regimului lui Hitler, urmând filosofia nazistă, copiind tot ce au făcut ei. El este condamnat", a spus el.

Imaginea oferă un puternic contrastat faţă de apariţia lui Putin de Ziua Victoriei, înconjurat de veterani de război şi generali, cu tancuri şi rachete răsunând în Piaţa Roşie.

Ucraina nu organizează niciun eveniment public de 9 mai de teama bombardamentelor. Unele localităţi au impus starea de asediu de duminică seara până marţi dimineaţa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici