Zelenski: „Donbasul rezistă”

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a răspuns, în obişnuitul său discurs de noapte, informaţiilor privind distribuirea de paşapoarte ruseşti locuitorilor din Herson: „colaboratori şi oameni din anturajul lor”.

991 afișări
Imaginea articolului Zelenski: „Donbasul rezistă”

Zelenski: „Donbasul rezistă”

"Ştiri despre distribuirea paşapoartelor ruseşti în Herson şi despre distribuirea paşapoartelor în Melitopol au fost răspândite în mod activ în teritoriile ocupate şi în Rusia. Şi m-am uitat la cine în aceste ştiri a fost prezentat ca fiind rezidenţii din Kherson şi Melitopol care se presupune că doresc paşapoarte ruseşti. Câţiva colaboratori şi oameni din anturajul lor. Ei bine, nu părea o coadă pentru a obţine un paşaport, ci o încercare de a obţine un bilet pentru a fugi", a spus Zelenski.

Preşedintele a adăugat că trupele ucrainene eliberează treptat teritoriul regiunii Herson. „Astăzi, satul Tavriis'ke a fost adăugat pe lista aşezărilor restituite statului nostru. Există anumite succese şi în regiunea Zaporizhzhia".

Dar spus că în oraşul Severodoneţk continuă "luptele de stradă feroce".

"Vă amintiţi cum Rusia a sperat să captureze întregul Donbas la începutul lunii mai? Suntem deja în a 108-a zi de război, suntem deja în iunie. Donbasul rezistă. Pierderile suferite de ocupanţi, inclusiv în această zonă, sunt extrem de semnificative. În total, armata rusă are astăzi aproximativ 32.000 de suflete moarte. Şi pentru ce? Ce ţi-a dat Rusia?".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici