Zelenski: „Nu am primit nicio propunere de pace din partea lui Xi”

Volodimir Zelenski susţine că nu a primit o propunere de mediere a păcii între Ucraina şi Rusia din partea Chinei, a declarat preşedintele ucrainean pentru Japan News.

619 afișări
Imaginea articolului Zelenski: „Nu am primit nicio propunere de pace din partea lui Xi”

Zelenski a declarat că a dat „mesaje directe" prin canalele diplomatice pentru a arăta că vrea să vorbească cu liderul chinez Xi Jinping, dar nu a primit niciun răspuns.

„Nu am primit o propunere de mediere din partea Chinei. Nu am primit o propunere de întâlnire", a spus liderul ucrainean, potrivit Sky News.

Zelenski şi-a exprimat scepticismul cu privire la propunerea în 12 puncte a Chinei, care solicită încetarea focului şi negocieri de pace, afirmând că „respectarea suveranităţii şi a integrităţii teritoriale" trebuie să fie pe primul loc.

Planul în 12 puncte al Beijingului îndeamnă toate părţile să respecte suveranitatea tuturor naţiunilor, să protejeze instalaţiile nucleare civilii şi prizonierii de război şi să faciliteze exporturile de cereale. Totuşi, până în prezent, China a refuzat să condamne agresiunea Rusiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici