Zelenski nu va lua cuvântul în finala Eurovision de la Liverpool

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a fost împiedicat să se adreseze publicului la concursul Eurovision înainte de finala din acest weekend.

188 afișări
Imaginea articolului Zelenski nu va lua cuvântul în finala Eurovision de la Liverpool

Sursa foto: Twitter

Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune (EBU), care produce concursul, a declarat că a refuzat cererea lui Zelenski de a se adresa publicului sâmbătă.
 
"Concursul Eurovision este un spectacol internaţional de divertisment şi este guvernat de reguli şi principii stricte care au fost stabilite încă de la crearea sa", se arată într-un comunicat al EBU.
 
"Ca parte a acestora, una dintre pietrele de temelie ale concursului este caracterul apolitic al evenimentului. Acest principiu interzice posibilitatea de a face declaraţii politice sau declaraţii similare în cadrul concursului."
 
EBU a adăugat că cererea lui Zelenski de a se adresa publicului la concurs "nu poate fi acordată, deoarece ar fi contrară regulilor evenimentului", deşi a fost făcută cu "intenţii lăudabile", relatează Sky News
 
De asemenea, EBU a precizat că 11 artişti ucraineni, inclusiv câştigătorii de anul trecut, Kalush Orchestra, vor cânta la concurs, în timp ce 37 de locaţii din Ucraina vor fi, de asemenea, prezentate.
 
Aceasta vine în contextul în care Polonia, Australia şi Cipru s-au calificat în finală, 16 ţări concurând joi seară pentru cele 10 locuri rămase în confruntarea de sâmbătă de la Liverpool.
 
Printre ţările care au reuşit să cucerească publicul votant se numără şi Albania, Estonia, Belgia şi Austria.
 
Lituania, Armenia şi Slovenia au fost, de asemenea, votate.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici