BREAKING NEWS  Zelenski sancţionează Biserica Ortodoxă Rusă şi interzice funcţionarilor publici să-şi petreacă vacanţele în străinătate

În discursul său de seară, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că Consiliul Naţional de Securitate a luat o decizie „principală” conform căreia oficialilor guvernamentali – de la deputaţi locali până la oficiali de securitate – nu li se permite să plece în vacanţă în străinătate.

11707 afișări
Imaginea articolului Zelenski sancţionează Biserica Ortodoxă Rusă şi interzice funcţionarilor publici să-şi petreacă vacanţele în străinătate

„Ofiţerii nu vor mai putea călători în străinătate în vacanţă sau în orice alt scop non-statal”, a spus Zelenski. 

El a adăugat că există deja „decizii de personal privind managerii la diferite niveluri din ministere şi alte structuri ale guvernului central şi din regiuni şi în sistemul de drept”.

Zelenski nu a dat nume, dar presa ucraineană a scris că Oleksiy Symonenko, procurorul general adjunct al ţării, a plecat în vacanţă în Spania - şi în maşina unui om de afaceri ucrainean - în noaptea de Revelion. Publicaţia UNIAN scrie că i s-a cerut deja să scrie o scrisoare de demisie.

Ukrayinska Pravda, citând sursele sale, scrie că curatorul regiunilor, adjunctul şefului biroului prezidenţial, Kyrylo Timoşenko, precum şi mai mulţi şefi de regiuni, vor demisiona. Motivul demisiei lor este încă necunoscut.

Decret prin hotărâre a Consiliului de Securitate şi Apărare Naţională, prin care se interzice unui număr de funcţionari publici şi agenţi ai legii să călătorească în străinătate fără un scop oficial.

Următoarele persoane au interzis să plece:

▪️Miniştrii şi adjuncţii acestora,
▪️deputaţi ai poporului,
▪️şefii organelor executive centrale şi adjuncţii acestora,
▪️Şeful Biroului Preşedintelui şi adjuncţii săi, şefii altor servicii create de Preşedinte,
▪️şeful SBU şi adjuncţii săi,
▪️toţi membrii Consiliului Naţional la TV, Băncii Naţionale, Comisia Electorală Centrală şi Camera de Conturi,
▪️Secretarul Consiliului Naţional de Securitate şi Apărare şi adjuncţii săi,
▪️şefii altor organe colegiale de stat,
▪️avocatul poporului şi reprezentanţii săi,
▪️şefii tuturor administraţiilor de stat şi adjuncţii acestora, reprezentantul permanent al Preşedintelui în Crimeea şi adjuncţii săi,
▪️şefii tuturor celorlalte organe de stat şi adjuncţii acestora,
▪️şefii tuturor autorităţilor locale,
▪️ judecători ai Curţii Supreme şi alţi judecători,
▪️ procurori,
▪️şefii diviziilor structurale ale agenţiilor guvernamentale şi toţi cei care au o rezervă de la mobilizare.

În plus, SBU este însărcinat să verifice legalitatea deciziilor tuturor autorităţilor cu privire la plecarea cetăţenilor în străinătate.

Preşedintele ucrainean a mai introdus prin decret sancţiuni împotriva a 22 de reprezentanţi ai Bisericii Ortodoxe Ruse. 

Sancţiunile presupun blocarea conturilor, suspendarea obligaţiilor economice şi financiare, oprirea schimburilor culturale şi a cooperării, retragerea premiilor de stat ucrainene şi altele.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici