Ziarul lui Mir Hossein Moussavi a fost suspendat, iar marşul susţinătorilor acestuia interzis

Ziarul candidatului la preşedinţia iraniană Mir Hossein Moussavi, Kalameh Sabz, a fost suspendat, a anunţat luni cotidianul Sarmayeh, relatează AFP, care precizează că Ministerul de Interne a respins inclusiv cererea acestuia de a organiza un marş de protest luni, faţă de rezultatele alegerilor.

11 afișări
Imaginea articolului Ziarul lui Mir Hossein Moussavi a fost suspendat, iar marşul susţinătorilor acestuia interzis

Ziarul lui Mir Hossein Moussavi a fost suspendat, iar marşul susţinătorilor acestuia interzis (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Kalameh Sabz nu a putut fi găsit la chioşcuri luni dimineaţa, iar Sarmayeh, un ziar reformist, a putut anunţa ştirea printr-o singură frază.

Ziarul a trimis mai multe informaţii pe o pagină internă, dar rubrica a fost ştearsă.

Totodată, Ministerul de Interne a respins cererea lui Mir Hossein Moussavi de a organiza luni un marş de protest faţă de rezultatele alegerilor, care au reînnoit mandatul preşedintelui Mahmoud Ahmadinejad.

"Nici o autorizaţie pentru un marş sau o adunare nu a fost aprobată, iar orice fel de marş sau adunare sunt interzise", a declarat serviciul pentru relaţii publice al Ministerului de Interne.

Oficialul, care a refuzat să îşi dezvăluie identitatea, a precizat că această interdicţie vine ca răspuns la cererea de duminică a lui Moussavi de a organiza luni un marş paşnic din piaţa Enqelab până în piaţa Azadi.

Această decizie nu exclude ca grupuri de manifestanţi să se adune în mai multe zone ale capitalei, potrivit susţinătorilor lui Moussavi.

Teheranul a fost sâmbătă şi duminică teatrul unor veritabile confruntări între poliţie şi forţele de securitate pe de o parte şi susţinătorii lui Moussavi şi contestatarii realegerii lui Ahmadinejad pe de altă parte.

Moussavi a acuzat autorităţile că au manipulat scrutinul de vineri, soldat cu realegerea actualului preşedinte din primul tur cu o majoritate puternică.

Moussavi a depus un recurs duminică la Consiliul gardienilor Constituţiei pentru a obţine anularea rezultatelor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici