Ziua Europei, 9 mai: Deputaţii români din Parlamentul European intră în dialog live cu cetăţenii

Sâmbătă, de Ziua Europei, deputaţii români din Parlamentul Eeuropean întră în dialog cu cetăţenii, iar principalele teme de discuţie sunt solidaritatea, răspunsul şi viitoarele măsuri ale Uniunii Europene în contextul pandemiei, transmite Comisia Europeană, pe Facebook.

194 afișări
Imaginea articolului Ziua Europei, 9 mai: Deputaţii români din Parlamentul European intră în dialog live cu cetăţenii

Ziua Europei, 9 mai: Deputaţii români din Parlamentul European intră în dialog live cu cetăţenii

„De Ziua Europei, participă la un dialog live pe pagina noastră de Facebook cu deputaţii români în Parlamentul European despre solidaritate, răspunsul şi viitoarele măsuri ale Uniunii Europene în contextul pandemiei, dar şi viitorul Uniunii, la 70 de ani de la Declaraţia Schuman”, potrivit unui anunţ postat pe pagina de socializare a Comisiei Europene în România.

Conform sursei citate, comisarul european Adina Vălean va vorbi despre solidaritatea europeană şi ieşirea din criza generată de pandemia.

Conferinţa virtuală „EU're here to stay: Solidaritatea Europeană în Acţiune” este un eveniment organizat de Biroul Parlamentului European în România în parteneriat cu Reprezentanţa Comisiei Europene în România.

Ziua Europei simbolizează data la care, în urmă cu 70 de ani, a fost rostită declaraţia Schuman, piatra de temelie a Uniunii Europene, informează europa.eu, site-ul oficial al UE.

Pe 9 mai 1950, într-un discurs la Paris, Robert Schuman, ministrul francez al Externe de la acel moment, propunea stabilirea unei noi forme de cooperare, prin crearea unui Comunităţi europene a cărbunelui şi oţelului, cu scopul de a înlătura posibilitatea izbucnirii unui nou război între naţiunile Europei, în primul rând între Franţa şi Germania, state angrenate în trecut într-o rivalitate acerbă cu rezultate dezastruoase pentru Europa şi chiar întreaga lume.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici