Gândurile lui Cristoiu: În spitalele în care au apărut focare trebuie demarată anchetă penală / „Faptul că spitalele sunt cele care au infectat şi ucis oameni spune totul despre realitatea românească”

  • Ion Cristoiu: Cele mai multe infectări sunt din spitale. Ultimul caz, al bebeluşilor din Timişoara, este strigător la cer
  • Ion Cristoiu: Cauzele sunt generale- mizeria din spitalele româneşti, lipsa de igienă, de proceduri
  • Ion Cristoiu: Mai este dezastrul echipării din spitale, un dezastru ascuns în stil ceauşist
  • Ion Cristoiu: Unde au apărut aceste focare, la spitalul Gerota, în Suceava, Timişoara, trebuie demarată anchetă penală
741 afișări

Jurnalistul Ion Cristoiu crede că este nevoie de anchete penale în spitalele în care pacienţii s-au îmbolnăvit. Analistul a comentat în emisiunea “Gândurile lui Cristoiu” cazul bebeluşilor infectaţi la Timişoara şi spune că doar managementul prost din Direcţiile de Sănătate şi lipsa procedurilor din spitale au dus la “căderea” clinicilor în faţa coronavirusului.

Redăm ideile principale:

- Pe plan mondial, legat de această pandemie, noi suntem un caz ieşit din comun. Cele mai multe infectări, să punem în paranteză- raportate- că nefăcându-se testări nu ştim câţi sunt în realitate. E sigur numărul de decedaţi. Acolo cred că este adevărata cifră, acolo nu pot fi ascunse, fără riscul unei închisori. Arată de fapt că avem o raportare falsă în materie de infectări, în sensul că nu se fac testări.

- Marea majoritate a infectărilor sunt din spitale. Ultimul caz al bebeluşilor din Timişoara este strigător la cer, aceste cazuri sunt penale, ar trebui deschisă o anchetă urgentă unde au avut loc infectări în spitale şi făcută anchetă pentru abuz în serviciu.

- Este grav până la omor din imprudenţă, deoarece românii respectă regulile, stau în case, nu se duc la biserică şi nu se vor duce de Paşte, nu merg la mall, nu merg mai mult de 3 pe stradă. Există un moment însă când nu pot fi îndeplinite, când mergi la spital. Cele mai multe cazuri sunt de medici care s-au infectat de la alţi pacienţi şi pacienţi care s-au dus cu o boală la urgenţă şi s-au infectat fără voia lor. Mersul la spital nu depinde de tine şi avem cazul maternităţii din Timişoara. S-au dus să nască şi s-au trezit cu această nenorocire uriaşă.

- Cauzele sunt generale, mizeria din spitalele româneşti, dar ele sunt lipsite de igienă, de proceduri, pentru că principala instituţie, Direcţia de Sănătate Publică, a fost în perioada post-decembristă umplută cu clientelă politică de cel mai jos nivel. Dacă la Poliţe nu puteai să pui pe oricine, la DSP, până la această epidemie, era <<ia să vedem, am o nepoţică, unde o punem? la DSP? Că nu are nicio responsabilitate>>.

- Toate guvernele au făcut aşa, normal era ca din februarie actuala guvernare să treacă la o verificar a celor de la DSP, dar ei se jucau cu anticipatele.

- Lipsa procedurilor- marea problemă a spitalelor dintotdeauna este absenţa rigorii, numită procedură/ protocol. A venit X, se deschide uşa într-un fel, medicul se ocupă într-un fel.

- Dezastrul echipării din spitale cu măşti, combinezoane, un dezastru care a fost ascuns în stil ceauşist pentru că actualul regim Iohannis, pentru iluzia că PNL, “partidul meu” va ieşi cu un capital politic de peste 500%, aşa cred ei, s-a ascuns realitatea din spitale, medicii au fost terorizaţi de manageri, nu a ajuns nimic în public. Dacă situaţia de la maternitatea din Timişoara ajungea în spaţiul public, femeile alea preferau să nască acasă. Neştiind realitatea, ele s-au dus crezând că merg să se vindece.

- Unde au apărut aceste focare Spitalul Gerota, la Suceava, la Timişoara, trebuie demarată anchetă penală, mai ales unde au murit oameni e clar că e omor prin imprundeţă. Oricât ar raporta prin stil ceauşist realităţile, faptul că spitalele sunt cele care au infectat şi ucis oameni în timpul acestei pandemii spune totul despre realitatea românească.

- Despre femeia “moartă” timp de 3 ore: S-a raportat la ora unu că sunt 141, şi apoi că sunt 140. Presa a trecut peste acest caz pentru că nu a fost atentă la cum s-a întâmplat. Nu erau 141 comunicată din greşeală, aceste comunicate dau şi cazurile de decedaţi. Şi decedata, de la un azil de bătrâni, avea 82 de ani, era trecută la deces 137. Era vorba despre o persoană verificată şi declarată moartă în 2020 şi era şi instituţionalizată, nu în creierul munţilor. Faptul că în 2020 în Galaţi, România, o femeie este declarată decedată şi peste 3 ore se revine şi se spune că este vie, de fapt arată realitatea pe care nu o poate înfrumuseţa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici