Video DECLARAŢIA ZILEI Călin Popescu Tăriceanu: Se pune sub semnul întrebării vocaţia României de a fi membră UE

Preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a adus vinei o serie de critici liderilor UE, declarând că la această oră, între România şi ţările membre ale blocului comunitar există o serie de diferenţe, printre care MCV şi faptul că ţara noastră nu este membră Schengen. Totodată, Tăriceanu a mai spus că „se pune sub semnul întrebării vocaţia României de a fi membră UE”.

1023 afișări

„Speranţele pe care le-am nutrit acum 25 de ani şi chiar şi acum 10 ani nu sunt realizate conform aspiraţiilor şi a celor ce îmi imaginam. Pentru România avem în momentul de faţă două mecanisme care ne fac să fim diferiţi faţă de celelalte ţări europene. Mă refer la Mecanismul de cooperare şi verificare (MCV) şi la faptul că nu suntem membri în Schengen. Şi acest lucru, după părerea mea, arată că există o atitudine unilaterală, aş spune, care pune sub semnul întrebării vocaţia României de a fi ţară membră a UE. Şi când spun de această intenţie unilaterală, mă refer la cei care sunt la nivelul şi la conducerea Comisiei Europene”, a declarat Tăriceanu la dezbaterea "Europa, încotro?", organizată de europarlamentarii Norica Nicolai şi Mircea Diaconu, la Palatul Parlamentului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici