Healthcare Trends. Digitalizarea este viitorul în Stomatologie. Ce este sistemul CAD-CAM? Invitat: Bogdan Bulancea, medic stomatolog specialist în Chirurgie

  • Medicul stomatolog Bogdan Bulancea este invitatul emisiunii de vineri.
  • Specialistul vorbeşte despre rolul tehnologiei în aplicarea implanturilor dentare.
  • De ce este România o ţară căutată pentru turismul dentar?
  • Ce presupune metoda CAD-CAM?
489 afişări
Imaginea articolului Healthcare Trends. Digitalizarea este viitorul în Stomatologie. Ce este sistemul CAD-CAM? Invitat: Bogdan Bulancea, medic stomatolog specialist în Chirurgie
Bogdan Bulancea, medic stomatolog specialist în Chirurgie dento alveolară este invitatul de vineri al emisiunii Healthcare Trends, o emisiune săptămânală pe teme medicale.
 
Medicul Bulancea va povesti despre cât de mult a evoluat tehnologia în ceea ce priveste intervenţiile stomatologice în ultimii ani, ce înseamnă şi cum te ajută metoda CAD-CAM şi cât de apreciată este România pentru turismul dentar.
 

Cum a evoluat tehnologia în stomatologii în ultimii ani?

 
Stomatologia a avansat foarte mult în ultimii ani. E o diferenţă mare faţă de anii trecuţi de perioada când am început. Noutăţile actuale sunt legate de folosirea laserului în Stomatologie, de folosirea microscopului, digitalizarea. Digitalizarea este viitorul în Stomatologie”, explică invitatul.
 

Ce este sistemul CAD-CAM?

Tehnologia avansează rapid în domeniul stomatologic. Pacienţii au mai multe opţiuni din care să aleagă, în funcţie de buget şi de ce anume le permite gingia şi osul. 
 
Metoda sau sistemul CAD-CAM reprezintă un sistem computerizat prin care se realizează designul unei lucrări şi se dă comanda catre un computer care frezează şi realizează lucrarea respectivă. Ca să o luăm de la primul pas, se amprentează intraoral zona pe care trebuie să realizăm lucrarea protetică, această informaţie ajunge la un calculator, acolo există un sistem de realizare a designului lucrării respective după care cand designul a fost realizat şi tehnicianul şi-a dat ok-ul pentru acea lucrare, se dă comanda către computer care va freza si realiza lucrarea finită”.
 

Este România o bună destinaţie pentru turismul dentar?

 
„România e de mult o destinaţie vizavi de turismul medical şi în special stomatologic tocmai din prisma acestui fapt. Manoperele sunt la fel, personalul este foarte bine pregătit, diferenţa de preş este undeva de două-trei ori mai mică în România faţă de străinătate”, arată medicul.
 
De câte ori pe an trebuie să mergi la control?
Cât de dureroase sunt intervenţiile de obturaţie de canal?
Ce trebuie să faci după ce ai avut un implant?
 
La toate aceste întrebări îţi va răspunde vineri, medicul stomatolog, Bogdan Bulancea.
 
 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici