Antrenoarea germană Kim Raisner, exclusă de la Olimpiadă după ce a bătut un cal

  • Incidentul a avut loc în proba feminină de penthatlon modern, disputată vineri, 6 august.
  • Kim Raisner a lovit calul elevei sale, Annika Schleu, şi a îndemnat-o pe eleva sa să procedeze la fel.
  • La penthatlon modern, una dintre probe este cea de sărituri ecvestre, în care sportivii concurează cu cai traşi la sorţi.
1235 afișări
Imaginea articolului Antrenoarea germană Kim Raisner, exclusă de la Olimpiadă după ce a bătut un cal

Antrenoarea germană de pentlhatlon modern Kim Raisner, exclusă de la Olimpiadă după ce a lovit un cal

În proba feminină de penthatlon modern, antrenoarea germană Kim Raisner, 48 de ani, fostă campioană mondială şi europeană, a lovit un cal, la concursul olimpic de vineri, şi şi-a invitat eleva, călăreaţa Annila Schleu, angajată în cursă, să facă acelaşi lucru.

Motiv pentru care Kim Raisner a fost expulzată de la Jocurile Olimpice cu efect imediat şi nu şi-a putut îndeplini atribuţiile în competiţia masculină. Imediat ce a ajuns la stadionul olimpic din Komazawa, Raisner a fost înştiinţată că a fost dată afară.

Faptul că, într-un stadion fără spectatori, se poate auzi totul nu a ajutat-o deloc. Ţipetele şi incitările isterice ale antrenoarei au fost bine auzite la televizor, iar în Germania, unde sensibilitatea faţă de animale este foarte mare, a izbucnit scandalul.

Au venit multe apeluri de protest, iar federaţia internaţională a acestei discipline a trebuit să reacţioneze.

Povestea este legată şi de reglementarea olimpică a pentathlonului modern: concurenţii din faza de sărituri nu îşi folosesc propriul cal, cel cu care se antrenează, ci trebuie să motiveze unul tras la sorţi. Fiecare călăreţ are 20 de minute pentru a se familiariza cu animalul şi pentru a se încălzi.

Annika Schleu 31 de ani, eleva lui Raisner, îl avusese pe Saint Boy în lot. Dar îmblânzirea lui devenea din ce în ce mai grea: cu fiecare săritură ratată, nervozitatea şi frustrarea îi creşteau. Sportiva a izbucnit în plâns.

În acel moment, antrenoarea a intervenit bătând animalul pe piciorul din spate şi invitând-o pe Schleu să facă acest lucru fără ezitare: „Loveşte-l, loveşte-l: dar fă-o cu adevărat”!

Pentatlonul modern este un sport olimpic care cuprinde cinci evenimente diferite: scrimă, înot liber (200 m), sărituri ecvestre (15 sărituri) şi un eveniment final combinat de tir cu pistolul şi alergare de fond (3200 m).
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici