Jocurile Olimpice. Fiica lui Bruce Springsteen, Jessica, evoluează la Tokyo 2020 în probele de echitaţie

Jessica Rae Springsteen, fiica legendarului cântăreţ american Bruce Springsteen va concura la Jocurile Olimpice în calificările individuale de sărituri peste obstacole, care au loc marţi.

597 afișări
Imaginea articolului Jocurile Olimpice. Fiica lui Bruce Springsteen, Jessica, evoluează la Tokyo 2020 în probele de echitaţie

Sursă FOTO: Hepta

Călăreaţa în vârstă de 29 de ani va evolua pe o scenă mai mare decât oricare alta pe care a cântat tatăl ei vreodată. Jessica îl are ca partener pe armăsarul de 12 ani Don Juan Van de Donkhoeve, alături de care va încerca să se califice în proba individuală de sărituri.

Debutul olimpic al lui Springsteen e aşteptat de mult timp. La Londra 2012, ea a figurat doar ca rezervă, şi nu a apucat să simtă lumina reflectoarelor olimpice. O accidentare la piciorul calului ei a exclus-o apoi şi din cursa pentru Rio 2016.

Acum, aflată confortabil pe poziţia a treia în clasamentul american de sărituri peste obstacole, Springsteen este în sfârşit pregătită să arate la Jocurile Olimpice de ce sunt capabili ea şi armăsarul ei de 12 ani.

„De-a lungul carierei mele, să-mi reprezint ţara a fost obiectivul meu, aşa că a face acest lucru la Jocurile Olimpice, este o onoare imensă. Nu aş putea fi mai încântată.", a declarat Jessica pentru ESPN, citat de olympics.com.

Cea mai tânără componentă a echipei americane de echitaţie are ca obiectiv nu numai calificarea în finală, ci şi clasarea între primii 3 componenţi ai echipei americane, deoarece doar trei din cei patru călăreţi din echipa americană ajung să concureze în competiţia pe echipe, iar Springsteen se confruntă cu o opoziţie dură din partea coechipierilor ei.

McLain Ward, în vârstă de 45 de ani, a câştigat consecutiv aurul pe echipe la sărituri la Atena 2004 şi Beijing 2008; Kent Farrington, în vârstă de 40 de ani, a câştigat argintul pe echipe la Rio 2016, iar Laura Kraut, în vârstă de 55 de ani, a obţinut aurul pe echipe la sărituri, la Beijing 2008.

Există, de asemenea, presiunea suplimentară a rezultatelor istorice. Statele Unite au câştigat medalii la sărituri pe echipe la şase din ultimele nouă Jocuri Olimpice. Toţi cei patru călăreţi vor dori să contribuie la ceea ce este deja o moştenire ilustră.

Mama lui Springsteen, Patti Scialfa, şi-a dorit întotdeauna ca fiica ei să călărească, aşa că atunci când, alături de Bruce Springsteen, a luat decizia de a-şi muta familia departe de viaţa de lux din California la o fermă din New Jersey, Jessica, în vârstă de patru ani, a început să ia lecţii.

Ferma familiei Springsteen se întâmpla să fie chiar vizavi de renumitul complex ecvestru Beacon Hill Show Stables.

Influenţa acesteia a fost iminentă, Jessica Springsteen îndrăgostindu-se curând de acest sport. Fiica starului rock a început să concureze la sărituri, câştigând primul ei concurs hipic naţional în 2008.

Calificările individuale la sărituri au loc marţi, 73 de călăreţi urmând să concureze în calificări, iar cei mai buni 30 de sportivi (inclusiv toţi cei aflaţi la egalitate pe locul 30) vor avansa în finala individuală care va avea loc, miercuri la amiază.

Springsteen va fi prima membră a echipei SUA care va concura; ea este numărul 49 în ordinea de start. Colega ei de echipă, Farrington, va urma pentru SUA cu numărul 59, iar Kraut va completa lista cu numărul 66.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici